Snel en slim naar VCA 

Dit is het meest optimale moment om jullie VCA-certificaat te behalen

3.625+

Tevreden klanten

26,5 jaar

Toonaangevend in kwaliteitsland

1.720+

Deelnemers aan trainingen

Geen idee waar je moet beginnen?

Heb jij zojuist de 'opdracht' gekregen om het VCA-traject binnen jullie organisatie op te zetten? Dan sta je voor de uitdagende taak om keuzes te maken. Wij willen je graag laten kennismaken met onze bewezen aanpak. Een aanpak die jou, en je organisatie, heel veel tijd én geld bespaart. 

 Met ons VCA-systeem ga je zelf op de meest makkelijke manier in 4 maanden je VCA certificaat behalen. Doordat binnen ons VCA-systeem al de gehele norm is  opgenomen hoef je het VCA-systeem alleen nog maar passend te maken voor jouw organisatie. Maak je geen zorgen; wij vertellen je precies hoe je dat gaat doen. Wij hebben 26 jaar ervaring in advies omgezet in een VCA-systeem voor jou.

Wij helpen je met VCA-certificering

VCA-systeem

Stap 1:

In één dag jullie eerste opzet

Meteen na bestelling krijgt je van ons jouw inloggegevens. Jullie VCA-systeem is dan al  ingericht. Het voldoet daarmee al meteen aan de eisen van de VCA.  Je moet het natuurlijk wel aanpassen naar jouw organisatie.


Wij zorgen voor de opzet, jij voor de aanpassing naar jullie situatie.

Het projectplan loodst je zonder problemen door het proces. Het geeft exact aan welke acties je hoe en wanneer moet uitvoeren. Je zult merken dat je al snel de basis van je geheel eigen VCA-systeem hebt opgezet.

VCA-systeem dashboard

Stap 2:

Overtuig de certificeerder

Het allerbelangrijkste van een VCA-systeem is dat het actief wordt gebruikt. De certificeerder wil zien dat er verbeteringen worden doorgevoerd, klachten geregistreerd en opgevolgd, toolboxmeetingen worden uitgevoerd, interne audits worden uitgevoerd etc. Dat is de reden dat de combinatie met VisionManager software ideaal is. VisionManager gaat je helpen door je overzichten te geven  in 1 klik . Je ziet hoeveel documenten er zijn opgevoerd, wat de status daarvan is, hoeveel acties er zijn uitgezet  en de status van de acties is. 


Stop met het maken van excel lijstjes. VisionManager maakt voor jou de overzichten Wanneer een collega geen actie onderneemt, merkt VisionManager dat op en stuurt automatisch een herinneringsmail. VisionManager neemt jouw  saaie en repeterende taken van je over zodat jij tijd over houdt voor de belangrijke zaken.

Stap 3:

Behaal jullie VCA-certificaat

Dan breekt het moment aan om de certificeerder uit te nodigen. Best wel spannend toch? Dat valt wel mee. Doordat je werkt met VisionManager  is succes dichterbij dan ooit. De certificerende instanties zijn altijd lovend over VisionManager. Dat maakt de audit een stuk makkelijker. Voordat je het weet hangt dat certificaat bij jullie aan de muur!

Jan Stokebrook


HSE voormalig Bedrijfsadviseur  Scaves
Eindelijk een betaalbaar en gebruikersvriendelijk systeem!

Ik ben erg tevreden over het VCA-systeem. Wij gebruiken al een tijdje het digitale VCA systeem voor onze eigen organisatie, je kan op een snelle eenvoudige manier alle normvragen behandelen, je bent veel minder tijd kwijt bij het opzetten van het VCA systeem.  Dit komt omdat de normvragen verwerkt zitten in de software, je hoeft het systeem alleen maar passend te maken voor je eigen organisatie, dit bespaart erg veel tijd. Ook zitten er al  voorbeeld documenten en hulpteksten in.

Het grote voordeel is, dat alles in 1 systeem zit en je niet meer hoeft te zoeken in allerlei mappen. Het is ook overzichtelijk welke actie er nog moeten worden uitgevoerd en een veiligheidskundige kan desgewenst meekijken op afstand. Alles is geborgd.


Ook de externe auditor kan alles snel vinden.


Een aanrader.

Alles wat je nodig hebt in een compleet VCA-systeem

Alles wat je nodig hebt: De uitleg, de voorbeelden, een projectplan én ondersteunende software. In één systeem en voor een vast bedrag. En heb je geen computer bij de hand, maar wil je wel even snel een melding maken? Bijvoorbeeld bij een afwijking, klacht of calamiteit? Pak dan je mobiel en je hebt direct toegang tot de belangrijkste formulieren, documenten, taken en nieuws!

Volledig ingericht

Start met een voorsprong want wij zorgen ervoor dat jouw VCA-systeem is gevuld met templates, voorbeelden en handleidingen.

Altijd in controle

Je hoeft geen excellijstjes of andere controlelijsten te maken. Dat doet onze VisionManager software voor jou.

Overzicht op het werk

Al bij het opzetten van het systeem zet je anderen aan het werk  voor het maken van procesbeschrijvingen, formulieren, beleidsstukken.

Snelste doorlooptijd

Met het slimme projectplan doe je altijd de juiste dingen op het juiste moment. Hierdoor is de doorlooptijd zo kort mogelijk.

Duidelijke uitleg

Wij begrijpen dat je weinig tijd hebt. Dus hebben wij alles zo slim mogelijk in elkaar gezet.

VCA*, VCA** en VCA-P

Ons systeem is geschikt voor VCA*, VCA** en VCA-P.

Zowel grote als kleine aannemers werken met ons systeem.

Juist nu!

Natuurlijk wil ik niet stoer doen, maar Kwaliteit en Managementsoftware zijn twee onderwerpen waar ik heel veel verstand van heb. Daarom denk ik dat VisionManager software een geweldige oplossing is voor bedrijven die op een slimme manier hun VCA-systeem willen opzetten. Waarom? Omdat het je heel veel werk uit handen neemt. Werken met VisionManager software geeft overzicht, voor jou en de gebruiker. Bovendien kan iedereen overweg met VisionManager. 

Wanneer je jullie VCA-systeem hebt opgezet kun je het dankzij de interactieve software ook makkelijker onderhouden. Ervaar het zelf, voor de prijs hoef je het niet te laten.

Dit zit allemaal in jouw VCA-systeem

 • Alle documenten, formulieren en templates die je maar nodig hebt
  Je krijgt alle documenten die je nodig hebt voor de VCA. Dat varieert van procesbeschrijvingen tot aan formulieren. Bijvoorbeeld een formulier voor het uitvoeren van een werkplekinspectie, het uitvoeren van de last minute risico-inventarisatie etc.  Dit gaat je heel veel tijd schelen.

 • Handleiding
  Je krijgt een handleiding die je precies vertelt wat je moet doen om het VCA-systeem op te zetten. Deze handleiding is ook geschikt voor diegene die geen ervaring hebben met de VCA.

 • VisionManager, jouw ondersteunde software
  VisionManager software ondersteunt jou bij het opzetten van jullie VCA-systeem. VisionManager neemt ook na het behalen van het certificaat allerlei taken van je over.

 • Up- to date informatie, altijd beschikbaar
  Binnen VisionManager leg je meteen de verplichtte registraties vast. Denk aan bijvoorbeeld de werkplekinspecties. Daar staan vaak ook acties in die moeten worden uitgevoerd. Je hebt met VisionManager realtime inzicht in de status van deze acties.

 • Beveiligde software
  staat in de cloud (in Nederland met zeer goede beveiliging, back-ups, gespiegelde servers etc.)

 • Toegang tot de ISOcademy; het online platvorm voor de ISO en VCA professional.
  Je krijgt ook toegang tot de ISOcademy. Dat vind je de tutorials voor het gebruik van VisionManager en onze online trainingen. Ook krijg je toegang tot het forum waar je allerlei vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

 • Eén uur advies
  Je krijgt 1 uur advies op het moment wanneer jou dat het beste uitkomt. Dat kan in het begin zijn, zodat je zeker bent dat je een goede start maakt. Ook kun je dit uur gebruiken om ons, net voor de certificering, het kwaliteitssysteem te laten beoordelen om zeker te weten dat  je daar klaar voor bent. Het advies vindt telefonisch plaats of via Teams. Aan jou de keuze. Doordat wij via een door jou aangemaakt tijdelijk inlog kunnen inloggen bij jouw VCA-systeem kunnen we exact aangeven wat er eventueel beter kan.

Antwoord op de meest gestelde VCA vragen

Waarom kan ik bij het bestellen niet kiezen voor VCA*, VCA** of VCA-P?

Je hoeft niet te kiezen! Ons VCA-systeem is gevuld met zowel de VCA*, VCA** en de VCA-P. Binnen de handleiding leggen wij uit hoe je onderdelen van de VCA kunt uitzetten wanneer je die niet nodig hebt (voor de VCA* en de VCA**). Het fijne hiervan is dat je jouw VCA-systeem moeiteloos, zonder extra kosten, kunt ophogen naar VCA** of VCA-P

Geven jullie ook VCA opleidingen?

Dank je wel voor je interesse! Wij leiden geen personen op voor de persoonlijke VCA certificaten.

Hoeveel tijd kost het opzetten van een VCA systeem met jullie aanbod?

Minder dan je denkt. Ons VCA-systeem is gevuld met alle benodigde procesbeschrijvingen en formulieren. Je hoeft deze alleen nog maar aan te passen aan jouw organisatie en er mee gaan werken. Er gaat natuurlijk wel tijd zitten in het aanpassen. Met behulp van onze handleiding en voorbeelden gaat dit zo soepel mogelijk. Met het aanpassen naar jouw organisatie neem je meteen de hele VCA door. Je begrijpt de VCA dan ook én kunt deze toepassen. Het wordt dus echt jullie VCA-systeem zonder dat je afhankelijk bent van een adviseur om het op te zetten of te onderhouden. Dat betaalt zich in tijd en geld uit.

Hoeveel verstand van VCA moet je hebben wanneer je hieraan begint?

Van de VCA zelf hoef je geen verstand te hebben. Wel van de werkzaamheden van jouw organisatie. De VCA gaat over het veilig en goed uitvoeren van jullie werkzaamheden. De VCA leggen we uit. We leren je hoe je de VCA toepast op jullie werkzaamheden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn collega's ook gaan werken met jullie software?

Zodra jij begint te werken met VisionManager software en je collega's invoert binnen VisionManager betrek je jouw collega's bij VCA. VisionManager stuurt e-mails en acties naar jouw collega's.

Door het handige mobile startscherm zul je merken dat jouw collega's graag gebruik maken van VisionManager.

Zijn er nog meer kosten dan alleen jullie VCA-systeem?

Naast de investering in ons VCA-systeem heb je de kosten van de uiteindelijke VCA-certificering (dit leggen we allemaal uit in de handleiding). Ongeacht of je werkt met een adviseur of zelf aan de slag gaat, deze kosten (van de externe certificeerder) zijn altijd even hoog.

Eventueel is het nodig om een veiligheidskundige in te huren omdat jullie zelf niet de juiste opleidingen/kennis in huis hebben.

Is het echt zo mooi als jullie doen voorkomen?

Ja, het is echt zo makkelijk en overzichtelijk. Je besteld en binnen een paar uur kun je aan de slag. Een norm is een norm. De uitdaging zit in het laten aansluiten van jouw organisatie op de norm en het voldoen aan de eisen. Dat is nou precies ons specialisme. Met meer dan 26 jaar ervaring weten wij precies wat we jou moeten vertellen, laten zien en leren om jullie certificaat te behalen.

Start vandaag. 

Geschikt voor VCA*, VCA** en VCA-P