Loop geen opdracht mis met ISO 14001 Certificering

Nu inclusief de CO2 reductiemodule. Klaar voor elke vraag. 

3.710+

Tevreden klanten

29 jaar

Toonaangevend in kwaliteitsland

1.935+

Deelnemers aan trainingen

Antwoord op al je vragen over de ISO 14001 

Starten met het opzetten van een milieumanagementsysteem volgens de ISO 14001 kan nogal intimiderend zijn. Zo kun je vooraf een heleboel vragen hebben. Zoals:
  • Leuk zo'n milieumanagementsysteem, maar waar moet ik beginnen? 
  • Hoe kan ik zo snel mogelijk een milieumanagementsysteem opzetten?
  • Wat gaat het invoeren van de ISO 14001 norm kosten
  • Wij moeten het ISO 14001 certificaat behalen voor een aanbesteding. Wat nu? 
  • Waar moet ik aan voldoen voor een CO2 reductie-certificaat? 
  • Heb ik alle informatie die ik nodig heb? 
  • Is het de moeite eigenlijk allemaal wel waard? 
  • Kan ik ergens voorbeelden vinden? 
  • Wie gaat mij hierbij helpen? 
  • Hoeveel tijd ben ik kwijt? 

Dit zijn allemaal vragen die organisaties hebben wanneer ze starten met de ISO 14001. Deze en andere vragen worden beantwoord in ons speciaal voor dit doel ontwikkeld ISO 14001-systeem. Lees er meer over op deze pagina.

Dit heb je nodig:

Projectplan ISO 14001
Uitleg van de ISO 14001 norm
Handleiding voor het opzetten van jullie milieumanagementsysteem
Templates en voorbeelden van procedures en formulieren
Gespecialiseerde software om jullie milieumanagementsysteem op te zetten en te onderhouden

Hoe werkt ons ISO 14001-systeem?

ISO 9001

1. Opzetten milieusysteem
volgens de ISO 14001 norm

Je hoeft geen voorkennis te hebben van de ISO 14001 en de CO2 reductiemodule. Meteen na bestelling krijg je van ons inloggegevens. Je hebt dan toegang tot ISOcademy en toegang tot jullie nieuwe ISO 14001-systeem in VisionManager software


Jouw ISO 14001 systeem is dan al gedeeltelijk voor je ingericht in VisionManager software. De opzet voldoet aan de eisen van de ISO 14001. Jullie starten dus gelijk goed! Wij zorgen voor de opzet, jij voor de aanpassing naar jouw situatie. 

Het projectplan (checklist ISO 14001) loodst je zonder problemen door het proces. Het geeft exact aan welke acties je hoe en wanneer moet uitvoeren. Je zult merken dat je al snel de basis van het milieumanagementsysteem hebt opgezet. De templates en voorbeelden zorgen ervoor dat je razendsnel jullie systeem kunt opzetten. Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden en je hebt geen adviseur nodig!.

De CO2 reductiemodule is onlosmakelijk verbonden met het ISO 14001 systeem. Je kunt wel eerst voor het ISO 14001 certificaat gaan en later het CO2 reductiecertificaat gaan behalen. Andersom gaat dat niet. Om het CO2 reductiecertificaat te behalen moet je ISO 14001 gecertificeerd zijn. Je kunt beide certificaten wel tegelijkertijd behalen. Het projectplan houdt rekening met beide opties. Aan jou de keuze.

VisionManager software is opgezet volgens het Plan- Do- Check en Act principe, net zoals de ISO 14001. Ook staat net zoals binnen de ISO 14001 risicomanagement binnen de software centraal.

ISO 9001

2. De ISO 14001 toepassen

Het allerbelangrijkste van een milieumanagementsysteem is dat het actief wordt gebruikt. De certificeerder wil zien dat er verbeteringen worden doorgevoerd, incidenten geregistreerd en opgevolgd, interne audits worden uitgevoerd etc. Laat dit nu exact zijn waar VisionManager software je heel goed mee gaat helpen. Met 1 klik heb je overzicht. Je ziet hoeveel documenten er zijn opgevoerd, wat de status daarvan is, hoeveel acties er uitgezet zijn, en wat weer daarvan de status is. Je hoeft geen excellijstjes bij te gaan houden. Dat doet VisionManager voor jou. Wanneer een collega geen actie onderneemt, merkt VisionManager dat op en stuurt automatisch een herinneringsmail. VisionManager neemt de saaie en repeterende taken van je over zodat jij tijd houdt voor de belangrijke zaken.

3. Behalen ISO 14001 certificaat

Dan breekt het moment aan om de certificeerder uit te nodigen. Best wel spannend toch? Met VisionManager software gaat certificeren een stuk makkelijker. Certificerende instanties zijn altijd lovend over VisionManager. Dat maakt de audit een stuk makkelijker.

Ook op locatie direct toegang

Heb je even geen computer bij de hand, maar je wil wel snel een melding maken? Bijvoorbeeld bij een afwijking, klacht of calamiteit? Pak dan je mobiel en je hebt direct toegang tot de belangrijkste formulieren, documenten, taken en nieuws!

Laat zien dat je een steentje bijdraagt

Willen jullie ook laten zien dat jullie milieurisico's serieus nemen dan is de ISO 14001 norm voor jullie de juiste keuze. Natuurlijk heb je nu nog allemaal vragen over de ISO 14001 en over het invoeren van jullie milieumanagementsysteem. Mocht je erg opzien tegen het implementeren van de ISO 14001 dan kan ik je  geruststellen: wij gaan je daarmee helpen met ons ISO 14001-systeem. 

Ons ISO 14001-systeem is zo opgezet dat jullie zo makkelijk mogelijk het ISO 14001 certificaat kunnen behalen en ook niet onbelangrijk: behouden! Terwijl je op weg bent naar het behalen van het ISO 14001 certificaat is het eerste resultaat al zichtbaar in VisionManager software (inbegrepen).   

Ga je met ons ISO 14001-systeem aan de slag dan krijg je net zoveel begeleiding en informatie als wanneer je  een traditionele adviseur inhuurt. Hoe ik dat weet? Omdat ik zelf tot een aantal jaar geleden elke dag in de auto stapte om organisaties te helpen bij het opzetten van hun milieumanagementsysteem. Totdat ik bedacht dat het voor organisaties juist beter was om zelf een ISO 14001-systeem op te zetten.

Dus zette ik mijn jarenlange ervaring om in templates, handleidingen en voorbeelden die organisaties direct konden gebruiken. Doe er je voordeel mee, net als de organisaties die jou voor zijn gegaan.

Warme groet,

Hans van der Rijst

Tevreden gebruikers en tevreden certificeerders

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Gisteren hebben wij, met dank aan uw ISOmanager, snel, efficiënt en zonder al te veel werk en kosten het ISO9001 certificaat behaald.

 

Het is een fijn pakket; de auditor van Brand Compliance was ook onder de indruk. 

Bart van Rijen, CarSa Opvoeden & Zo

Ms. Nameless
Add Your Stars

Briljante verduidelijking en vereenvoudiging van complexe materie.

CSN groep Leusden, Cees Doets

Ms. Nameless
Add Your Stars

"Ondertussen zijn we als Koninklijke Ahrend NV geslaagd voor certificering als multi-site ISO 9001 en ISO 14001. Ik wil u zeggen dat jullie ISO-systeem daar veel aan heeft bijgedragen".

Koninklijke Ahrend NV

Ms. Nameless
Add Your Stars
Volledig ingericht ISO 14001 systeem

Volledig ingericht

Kant en klaar, volledig ISO 14001 ingericht. Je kunt meteen beginnen.

Met zekerheid goed

Je weet zeker dat de kwaliteit uitstekend is. Wij zijn lid van de Normcommissie  kwaliteitsmanagement van de NEN.
Betaalbare ISO 14001 certificering

Betaalbaar

Door alles te automatiseren betaal je bij ons niet teveel.
Snelste doorlooptijd ISO 14001

Snelste doorlooptijd

Na 1 maand al aantoonbaar werkend, in 4 maanden het certificaat!
ISO 14001: bespaar tijd bij het opzetten

Weinig tijd

Wij begrijpen dat je weinig tijd hebt. Dus hebben wij alles zo opgezet dat jou dit zo weinig mogelijk tijd kost. Zelfs minder dan wanneer je met een adviseur werkt!
Inclusief ISO 14001 advies

Advies inbegrepen

Je krijgt telefonisch, via teams of schermdeling 1 uur ISO 14001 advies. Hierdoor weet je zeker dat je een goede start maakt.

Voorkom fouten die tijd kosten

 Lees in dit GRATIS e-book hoe je de meest voorkomende kostbare fouten bij het implementeren van een managementsysteem zoals de ISO 14001 kunt tackelen. 

50%
U bent er bijna.
Waar mogen wij het naar toe sturen?
Uw gegevens zijn bij ons veilig.
Gratis e-book ISO zo snel mogelijk

                                                                                                            

Compleet ISO 14001-systeem vragen

Wij moeten snel het ISO 14001 certificaat behalen voor een aanbesteding. Wat nu?

Wanneer je niet afhankelijk bent van de planning een externe adviseur kun je zelf voor een groot deel bepalen hoe snel je jullie milieumanagementsysteem opzet. Maak je gebruik van ons ISO 14001-systeem, dan weet je precies wat je moet doen om jullie certificaat te behalen. Je haalt dan in één keer alles in huis wat je nodig hebt. Door de snelle opzet in VisionManager software kun je zelfs al vóór het behalen van het certificaat laten zien dat je al een milieumanagementsysteem hebt. Soms is het laten zien van wat je al hebt, voldoende bij een aanbesteding. Voor extra overzicht en snelheid richten wij VisionManager software al voor een groot deel voor jullie in.

Ben ik meer tijd kwijt wanneer ik zelf, met behulp van jullie ISO 14001-systeem, de ISO 14001 invoer?

Nee, zeker niet. Binnen onze ISO-systemen is veel al voor je ingericht en voorbereid. Ondanks dat je zelf aan de slag gaat met het beschrijven van jullie processen gaat daar niet meer tijd inzitten dan weer je hulp vraagt van een adviseur. Een adviseur weet niet hoe jullie processen lopen. Hij/zij komt daar achter door het afnemen van interviews. Dat kost ook tijd. Het maken van een procesbeschrijving is niet zo moeilijk als je nu waarschijnlijk denkt. Wij geven in de handleiding exact aan hoe je dat het beste kunt aanpakken. Wij zijn er van overtuigt dat je dit het beste zelf kunt doen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen na aanschaf van jouw ISO 14001-systeem, dan kun je voor jouw vraag gebruik maken van het uur advies dat bij het pakket is inbegrepen.

Krijg ik alle informatie die ik nodig heb?

Ja hoor! Je krijgt bij ons ISO 14001-systeem alle informatie die je nodig hebt om jullie milieumanagementsysteem op te zetten.

Wat gaat het invoeren van de ISO 14001 norm kosten?

De kosten vallen best mee. Voor de invoering van de ISO 14001 heb je alleen de kosten van ons ISO 14001-systeem! Met ons ISO 14001-systeem heb je in één keer alles in huis wat je nodig hebt om zelf, zonder externe adviseur, jullie milieumanagementsysteem op te zetten. Je kunt natuurlijk altijd nog hulp vragen aan een externe adviseur maar dat hoeft dus niet. Na het opzetten van jullie milieumanagementsysteem nodig je een certificerende instelling uit voor het behalen van jullie certificaat. De kosten van de externe certificeerder zijn afhankelijk van de omvang van jullie organisatie. Voor een organisatie met ongeveer 10-25 personen bedragen de kosten tussen de € 2.000,-- en € 2.500,--.

Kan ik ook werken met jullie ISO 14001-systeem? Is het niet te moeilijk voor mij?

In ons ISO 14001-systeem leggen we precies uit wat je moet doen en wanneer je dat moet doen. Bijna iedereen die met een van onze ISO-systemen aan de slag gaat heeft nog nooit eerder zelf een managementsysteem opgezet. Daar houden we in de opzet dan ook rekening mee. We leggen je de norm uit en we geven voldoende inzicht door middel van de handleiding en het projectplan. Bovendien leggen we bij procedures precies uit hoe je ze kunt aanpassen aan jullie situatie. Heb je een MBO of hoger opleidingsniveau en ben je bereidt om te leren dan vertrouwen wij erop dat jij het kan. En je collega's vertrouwen je blijkbaar ook want zij hebben je gevraagd om dit voor jouw organisatie te gaan opzetten. Mocht je er toch even niet uitkomen dan kun je altijd bellen of kijken naar veel gestelde vragen in de ISOcademy community waar je een inlog voor krijgt. Je staat er niet alleen voor!

Jullie ISO 14001-systeem is inclusief software, hebben we nou echt weer een extra software systeem nodig?

Jarenlang hebben we over de schouder van onze klanten meegekeken naar de softwaresystemen waar ze hun managementsysteem in onder brachten en we zagen dat generieke software gewoon niet de beste basis is voor milieu- en kwaliteitsmanagement. Vaak is een milieumanagement systeem ondergebracht in generieke software broddelwerk. Zonde van al het werk. VisionManager software is speciaal ontwikkeld voor managementsystemen. Het is procesmatig ingericht en werkt volgens de Deming Cirkel. Alles wat nodig is voor milieu- en kwaliteitsmanagement zit er al in verwerkt. We hebben het zo overzichtelijk gemaakt dat iedereen zonder training de weg in het systeem kan vinden. Nog een voordeel van een gespecialiseerd software systeem is dat je collega's precies weten waar ze moeten zijn als het om milieu- of kwaliteitsmanagement gaat. Hoewel het in het begin lastig lijkt om weer te gaan werken met nieuwe software, denken wij dat jullie uiteindelijk veel tijd en ongemak besparen want VisionManager software helpt je echt bij het vormgeven en onderhouden van jullie ISO 14001 milieumanagementsysteem.

Wij werken met maar 3 man, is een ISO 14001 certificaat dan wel haalbaar?

Ook voor kleine organisaties is het behalen van een ISO 14001 certificaat mogelijk. ISO 14001 gaat niet uit van een minimum aantal medewerkers. Zelfs een eenmanszaak kan het ISO 14001 certificaat behalen.

Wat houdt de CO2 reductiemodule in?

De Stichting Coördinatie Certificatie Milieu (SCCM) is eigenaar van het CO2 reductiemanagement certificatieschema. Dit schema geeft aan op welke manier een organisatie haar CO2 uitstoot kan verminderen. Dat kan op twee niveau's; Energiemanagement of CO2-management.

Het CO2 reductiemanagementcertificat is een aanvulling op en onlosmakelijk verbonden met het ISO 14001 certificaat. Je moet dus ISO 140901 gecertificeerd zijn om in aanmerking te komen voor het CO2 reductiemaangementcertificaat.

Voldoen wij met een CO2 reductiemanagementcertificaat aan de eisen van de EED?

Jazeker, daar voldoe je dan aan. Dit geldt voor beide niveaus. Het mooie (goede) van het CO2 reductiemanagewmentcertificaat is dat het je veel meer dan de EED handvaten geeft om daadwerkelijk CO2 reducering te bewerkstelligen.