Ga voor ISO 27001 certificering

Behaal jullie ISMS certificaat op de meest slimme manier

3.710+

Tevreden klanten

29 jaar

Toonaangevend in kwaliteitsland

1.935+

Deelnemers aan trainingen

Wij nemen de lead op weg naar ISO 27001 certificering

Wil je ondersteuning op weg naar jullie ISO 27001 certificering? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. 

  • Wij nemen de lead (kennis, kunde, checklist, projectplan, voorbeelden, uitleg en templates)
  • Ondersteunende software gewaardeerd door bedrijven en certificeerders.

En dit voor een  lage en overzichtelijke investering. 

Met ons ISO 27001-systeem leer je in korte tijd de norm kennen, volg je de exacte stappen in ons projectplan en breng je jullie ISMS systeem onder in VisionManager software. Alles om jullie in zo kort mogelijke tijd klaar te maken voor ISO 27001 certificering. 

Het opzetten van een Information Security Management Systeem (ISMS) brengt uitdagingen met zich mee, vooral bij de risico-inventarisatie. Maar maak je geen zorgen, ons ISO 27001-systeem staat voor je klaar om jou te begeleiden naar een succesvolle implementatie. 

Door een inventarisatie en analyse uit te voeren waarbij je medewerkers betrekt en risico's adequaat inschat, leg je een solide basis voor jouw managementsysteem voor informatiebeveiliging. Onze deskundige handleiding zorgt ervoor dat je de risico's effectief identificeert en passende maatregelen neemt om ze te verminderen. 

Bovendien helpen we je bij het opzetten van jouw informatiebeveiligingsbeleid en het communiceren ervan op een effectieve manier. Met behulp van de verklaring van toepasselijkheid (annex A van ISO 27001:2022) bieden we je een waardevol houvast om de relevante aspecten voor jouw organisatie te bepalen.

Zodra jouw informatiebeveiligingsbeleid en risico-behandelplan zijn geïmplementeerd, helpt onze software je verder bij het monitoren, beoordelen, verbeteren en controleren van jouw ISMS. Zo kun je met vertrouwen streven naar het behalen van het ISO 27001-certificaat, waarmee je aantoont dat jouw organisatie voldoet aan internationale normen voor informatiebeveiliging.

Bescherm waardevolle gegevens en versterk het vertrouwen van jouw klanten en partners. Weet dat je vanaf dit punt van lezen al in een paar uur de eerste stap kunt zetten naar het opzetten van jullie ISMS-systeem. Geen gedoe, gewoon aan de slag. 

De onderdelen van de ISO 27001

Projectplan en een handleiding ISO 27001:2022 (zie ons aanbod) of een adviseur die je exact vertelt wat je wanneer moet doen. 

Informatiebeveiligindsbeleid, context van de organisatie.

Risico-analyse, risicobehandelplan, monitoringsmiddelen, Verklaring van toepasselijkheid

Procesbeschrijvingen, werkinstructies en vastgelegde afspraken.

Interne audits, directiebeoordeling.

Vertrouwen op weg naar ISO 27001 certificering

Het implementeren van de ISO 27001:2022 norm kan aanvankelijk overweldigend lijken, omdat je je afvraagt waar je moet beginnen. Het vastleggen van vele aspecten volgens de ISO 27001:2022 norm vereist inderdaad meer inspanning dan de ISO 9001 norm.

Een essentieel onderdeel is het uitvoeren van een grondige risicoinventarisatie. Welke methode moet je kiezen en hoe betrek je jouw collega's hierbij? Het is van cruciaal belang om dit in één keer goed te doen. Om jouw proces zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een ISO 27001 checklist (projectplan) voor je ontwikkeld, samen met handleidingen, templates en procesbeschrijvingen. Bovendien hebben we onze speciaal ontworpen software VisionManager al voor je ingericht, die specifiek gericht is op kwaliteitsmanagement. Zo kun je direct aan de slag.

Als je nog vragen hebt, is het goed om te weten dat 1 uur advies inbegrepen is bij onze ISO 27001-systemen. Daarnaast krijg je toegang tot onze ISOcademy, het kennisplatform voor ISO-professionals. Hier kun je jouw vragen stellen en in contact komen met vakgenoten.

Kortom, wij voorzien je van alles wat je nodig hebt om zelf jouw ISO 27001:2022 systeem op te zetten. Je ontvangt 1 uur advies en krijgt toegang tot de ISOcademy, waardoor je optimaal wordt ondersteund in jouw ISO 27001 implementatie.

ISO 27001 certificeren in 3 stappen

ISO 27001

ISO 27001 Systeem Implementatie

Zodra je jouw bestelling plaatst, ontvang je van ons binnen een paar uur de inloggegevens. Hiermee wordt jouw ISO 27001:2022 systeem voor jou geconfigureerd, volledig in lijn met de eisen van de ISO 27001. Dit biedt een solide basis om mee te beginnen! Terwijl wij zorgen voor de initiële opzet, kun jij het systeem aanpassen aan jouw specifieke situatie.

Ons projectplan, ook wel bekend als de ISO 27001 checklist, begeleidt je moeiteloos door het gehele proces. Het geeft gedetailleerde instructies over welke acties je moet ondernemen, hoe je ze moet uitvoeren en wanneer. Je zult al snel merken dat je op een gestructureerde manier het fundament van jouw informatiebeveiligingssysteem legt, dankzij de heldere begeleiding van het projectplan. 

Met deze gestroomlijnde aanpak kun je snel en efficiënt jouw ISO 27001-systeem opzetten en voldoen aan de internationale normen voor informatiebeveiliging.

ISO 27001

Pas de ISO 27001 toe

Het actieve gebruik van een informatiebeveiligingssysteem is van essentieel belang. De certificeerder verwacht dat er voortdurende verbeteringen worden doorgevoerd, incidenten worden geregistreerd en opgevolgd, interne audits worden uitgevoerd, enzovoort.

Gelukkig staat VisionManager software klaar om je hierbij uitstekend te ondersteunen. Met slechts één klik krijg je een volledig overzicht. Je kunt zien hoeveel documenten er zijn opgevoerd, wat hun status is, hoeveel acties er zijn uitgezet en wat de status daarvan is.

Het bijhouden van Excel-lijsten is verleden tijd. VisionManager neemt deze taak van je over. Als een collega geen actie onderneemt, detecteert VisionManager dit en stuurt automatisch een herinneringsmail. Zo neemt VisionManager de saaie en repetitieve taken van je over, zodat jij tijd overhoudt voor de belangrijke zaken. Met VisionManager kun je je focussen op waardevolle activiteiten en zorgt het voor een gestroomlijnd beheer van jouw ISO 27001-systeem.

Behaal jullie ISO 27001 certificaat

Dan breekt het moment aan om de certificeerder uit te nodigen. Best wel spannend toch? Nee hoor, doordat je met VisionManager werkt is succes vrijwel gegarandeerd. De certificerende instanties zijn altijd lovend over VisionManager. Dat maakt de ISO 27001:2022 certificering een stuk makkelijker.

Wij hebben veel gehad aan de tools van Vision Manager en deze software heeft ons echt een leidraad gegeven hoe om te gaan met ISO 9001 en ISO 27001.

Fiscaliade
Het is een fantastisch product om ISO 27001 en NEN 7510 vorm te geven. Zo hebben we het zonder behulp van externe consultancy kunnen inregelen en kunnen we het nu prima borgen. 
InventIT
Je kunt zonder externe consultants je ISO certificering halen! Dit dankzij:  


- Briljante verduidelijking en vereenvoudiging van complexe materie. 

- Goede templates.

- Goede ondersteunende software.

CSN groep Leusden, Cees Doets

Op locatie direct toegang

Heb je even geen computer bij de hand, maar je wil wel snel een melding maken? Bijvoorbeeld bij een afwijking, klacht of calamiteit? Pak dan je mobiel en je hebt direct toegang tot de belangrijkste formulieren, documenten, taken en nieuws!

Ingericht systeem

Begin direct met de implementatie van een volledig ingericht ISO 27001:2022 systeem dat kant-en-klaar voor jou klaarstaat. Je kunt meteen aan de slag met het aanpassen en afstemmen van het systeem op jouw specifieke organisatiebehoeften.

Altijd up to date

Als lid van de Normcommissie kwaliteitsmanagement van de NEN, volgen wij nauwlettend de ontwikkelingen om jou op de hoogte te houden. Daarom kun je erop vertrouwen dat we voortdurend de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied van kwaliteitsmanagement voor jou in de gaten houden.

Betaalbaar

Bij ons zijn er geen verborgen kosten. We streven naar maximale automatisering om onze kosten te beperken, wat direct merkbaar is voor jou.

Snelste doorlooptijd

Binnen slechts 2 maanden kun je al aantoonbare resultaten behalen met ons ISO 27001-systeem, en binnen 6 maanden kun je het felbegeerde certificaat behalen. Onze efficiënte aanpak stelt je in staat om snel vooruitgang te boeken en jouw organisatie te laten voldoen aan de ISO 27001-norm. Met onze expertise zorgen we ervoor dat het implementatieproces soepel verloopt en je binnen een kort tijdsbestek tastbare resultaten kunt laten zien. Bereid je voor op een succesvolle certificering met ons ISO 27001-systeem.

Weinig tijd

Wij begrijpen dat je tijd waardevol is  en daarom hebben wij ons ISO 27001-systeem zo georganiseerd dat het implementatieproces zo min mogelijk tijd van je vraagt. In feite kost het je zelfs minder tijd dan wanneer je met een adviseur zou werken. Met onze gestroomlijnde aanpak en gebruiksvriendelijke tool kun je efficiënt en effectief werken aan het opzetten van jouw ISO 27001-systeem. Zodat je jouw kostbare tijd ook kunt besteden aan andere belangrijke taken binnen je organisatie.

Advies inbegrepen

Je ontvangt 1 uur advies via telefoon, Teams of schermdeling, waarin we je persoonlijk ondersteunen. Daarnaast krijg je volledige toegang tot ISOcademy, het kennisplatform speciaal ontworpen voor ISO-professionals. 

Dit zit in jouw ISO 27001:2022-systeem

Ontdek wat er allemaal inbegrepen is in jouw ISO 27001:2022-systeem

  1. 1. Jaarlicentie VisionManager: Onze cloud-based tool, bekend als de meest handige tool voor kwaliteitsmanagement in ons vakgebied. Met VisionManager heb je geen training nodig. Het werkt snel, gemakkelijk en interactief. Het informeert je automatisch over acties die moeten worden uitgevoerd en maakt het eenvoudig om taken aan collega's toe te wijzen. Met een overzichtelijke functie heb je direct inzicht in de status van jouw kwaliteitssysteem. Kwaliteitsmanagers en het managementteam maken veelvuldig gebruik van deze functie. VisionManager neemt de saaie en repetitieve taken uit handen, waardoor jij als kwaliteitsmanager veel tijd bespaart.

  2. 2. Alle benodigde documenten, formulieren en templates:: Dit pakket omvat essentiële documenten, zoals het informatiebeveiligingshandboek, informatiebeveiligingsbeleid, verklaring van toepasselijkheid, risicobehandelplan, context van de organisatie, managementreview, 11 procesbeschrijvingen en 4 formulieren. Als extra krijg je een jaarplan met acties die je gedurende het jaar moet uitvoeren na het behalen van het certificaat. Dit jaarplan fungeert als een handige geheugensteun.

  3. 3. Handleidingen en projectplan: Onze handige handleidingen helpen je de taal van de certificeerder en informatiemanager te spreken. Deze handleidingen zijn beknopt en bevatten waardevolle informatie. De eerste handleiding behandelt de ISO 27001-norm, de tweede handleiding helpt je bij het implementeren van een informatiebeveiligingssysteem, en de derde handleiding legt uit hoe je een interne audit kunt uitvoeren. Het projectplan begeleidt je stap voor stap door het proces en geeft duidelijke instructies over wat je op welk moment het beste kunt doen.

  4. 4. Eén uur advies plus toegang tot de ISOcademy: Je krijgt 1 uur persoonlijk advies op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Dit kan in het begin zijn om een solide start te garanderen, of net voor de certificering om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor het kwaliteitssysteem. Het advies kan telefonisch plaatsvinden, via schermdeling of Teams, afhankelijk van jouw voorkeur. We kunnen inloggen op jouw ISO 27001-systeem om te beoordelen wat er mogelijk verbeterd kan worden. Daarnaast krijg je toegang tot onze ISOcademy, het kennisplatform voor ISO-professionals. Hier vind je trainingen, e-books, tutorials en een forum waar je in contact kunt komen met vakgenoten.


Met dit complete pakket aan ondersteuning en tools ben je in staat om  jouw ISO 27001:2022-systeem op te zetten en te certificeren. Bespaar tijd, verhoog de efficiëntie en maak gebruik van onze expertise om jouw organisatie naar een hoger niveau van informatiebeveiliging te tillen.

ISO 27001-systeem vragen

Hoeveel tijd ben ik kwijt met het opzetten van een ISO 27001 systeem?

De benodigde tijdsinvestering is afhankelijk van wat je n al hebt geregeld en van jouw kennis van ICT. Gedurende de eerste twee maanden moet je toch wel denken aan een halve dag in de week. Wanneer jullie organisatie wat groter en complexer is neemt de benodigde tijd ook toe.

Veel tijd gaat zitten in het uitvoeren van de risico-inventarisatie en het uitwerken van de Verklaring van Toepasselijkheid.

Na de eerste twee maanden komt een wat rustiger periode waarin de organisatie met het ISMS gaat werken. De laatste twee maanden zijn weer intensiever.

Is het opzetten van een informatiebeveiligingssysteem niet veel te moeilijk?

In ons ISO 27001-systeem leggen we precies uit wat je moet doen en wanneer je dat moet doen. Bijna iedereen die met een van onze ISO-systemen aan de slag gaat heeft nog nooit eerder zelf een managementsysteem opgezet. Daar houden we in de opzet dan ook rekening mee. We leggen je de norm uit en we geven voldoende inzicht door middel van de handleiding en het projectplan. Bovendien leggen we bij procedures precies uit hoe je ze kunt aanpassen aan jullie situatie. Heb je een HBO of hoger opleidingsniveau en ben je bereidt om te leren, dan vertrouwen wij erop dat jij het kan. En je collega's vertrouwen je blijkbaar ook want zij hebben je gevraagd om dit voor jouw organisatie te gaan opzetten.

Het is wel zo dat je enige ICT kennis nodig hebt, of dat deze binnen jouw organisatie aanwezig is. Deze kennis heb je nodig om een goede risico-analyse te maken en om de Verklaring van Toepasselijkheid goed te kunnen beoordelen en uit te werken. Mocht je er toch even niet uitkomen dan kun je altijd bellen of kijken naar veel gestelde vragen in de ISOcademy community waar je een inlog voor krijgt. Je staat er niet alleen voor!

Is jullie ISO 27001-systeem gebaseerd op de meest actuele norm?

Ja, ons ISO 27001-systeem is gebaseerd op de meest actuele norm. Als lid van de normcommissie kwaliteitsmanagement van de NEN zijn wij als eerste op de hoogte van de wijzigingen die er aan zitten te komen. Wij passen onze software regelmatig aan om in te spelen op de actuele ontwikkelingen.

Stel dat het me zelf niet lukt met gebruik van jullie ISO 27001-systeem?

Maak je daar geen zorgen over, onderdeel van ons ISO 27001-systeem is 1 uur ondersteuning. Dit is ruim voldoende voor bijna iedere gebruiker van ons ISO 27001-systeem. Mocht je door omstandigheden extra ondersteuning kunnen gebruiken, dan hebben wij een netwerk van gerenommeerde adviseurs. Wij brengen je dan in contact met een adviseur die bij jouw vraag past. In de praktijk komt de behoefte aan extra ondersteuning zelden voor.

Ik krijg ook toegang tot de ISOcademy. Wat is dat eigenlijk?

ISOcademy is het kennisplatform voor de ISO professional. Je vindt daar onze trainingen, ebooks en tutorials. Ook kun je via het forum in contact treden met je vakgenoten om ervaringen uitwisselen en vragen te stellen. Het is een mooie aanvulling op ons ISO 27001-systeem.