ISO 9001 certificering - hoe zet ik een ISO 9001 kwaliteitssysteem op?

In 4 maanden

ISO 9001 certificering?

zo pak je dat aan zonder dat het ten koste gaat van je overige werkzaamheden

3.480+
Tevreden gebruikers
25,5 jaar
Toonaangevend in kwaliteitsland
1.565+
Deelnemers aan trainingen

Heb jij zojuist de 'opdracht' gekregen om het ISO-traject binnen jullie organisatie op te zetten? Dan sta je voor de uitdagende taak om keuzes te maken. Ga ik een adviseur inhuren, wat gaat ons dat kosten en hoe vind ik een goed adviesbureau. Of ga ik het zelf doen? Als ik het zelf ga doen: hoe pak ik dat dan aan? Wat heb ik daarbij nodig? Kan ik het eigenlijk zelf?

 Wij geloven dat jij het zelf kunt. Met ons ISO 9001-systeem ga je zelf op de meest makkelijke manier in 4 maanden je ISO 9001:2015 certificaat behalen. Doordat binnen ons ISO 9001-systeem alle verplichtte onderdelen van de norm al zijn opgenomen hoef je het ISO 9001-systeem alleen nog maar passend te maken voor jouw organisatie. Maak je geen zorgen; wij vertellen je precies hoe je dat gaat doen.

ISO 9001:2015 certificering in 3 stappen

ISO 9001

1. Opzetten ISO 9001-systeem

 • Meteen na bestelling krijg je van ons de inloggegevens van VisionManager software. Dit is software speciaal ontworpen voor kwaliteitsmanagement. 
 • Binnen VisionManager is jouw ISO 9001:2015 systeem al voor je ingericht. 
 • In ons ISO-systeem zit onder andere een handleiding en projectplan (checklist ISO 9001). Daarmee leiden we je zonder problemen door het invoeren van de norm binnen jullie organisatie.  
 • Toegang tot de ISOcademy, het platvorm voor de ISO en VCA professionals. Hierin staat ondermeer een praktisch stappenplan van ons waarmee we je helpen om in 4 maanden jullie certificaat te behalen. Het bevat de informatie die een goede adviseur zou geven wanneer deze bij u langs komt.
 • Ons  ISO 9001-systeem is compleet gevuld met alle verplichtte documenten, formulieren, handleidingen en bewezen templates.
ISO 9001

2. Actief gebruik ISO 9001

 • Dankzij de software voer je snel en makkelijk verbetervoorstellen door.
 • Met 1 klik heb je overzicht over de voortgang ervan.
 • Jouw collega's krijgen automatisch de acties toebedeeld.
 • VisionManager geeft automatisch een seintje wanneer een document moet worden herzien.
 • Voer moeiteloos doelstellingen op en monitor de voortgang.
 • Altijd  realtime inzicht in de status van jullie ISO 9001 kwaliteitssysteem, super handig voor het Management Team en de kwaliteitsmanager.
 • Dankzij de doorgevoerde verbeteringen tijdens deze fase hebben de meeste meeste organisaties hun investering is ons ISO 9001-systeem nu al terugverdient. 

3. Behaal ISO 9001 certificaat

 • In de laatste fase bereid je de organisatie voor op de externe audit. De certificeerder komt op bezoek!
 • We vertellen je precies wat je moet doen om jullie certificaat te behalen.
 • We geven je tips om je collega's voor te bereiden en we leren je hoe je het beste offertes kunt aanvragen bij de certificeerders. 
 • Omdat jullie werken met gespecialiseerde software heeft de certificeerder snel overzicht en inzicht in jullie ISO 9001-systeem.
 • De in VisionManager ingebouwde verbetersystematiek wordt zeer gewaardeerd door certificeerders.
 • Resultaat: jullie ISO 9001 certificaat.
Volledig ISO 9001 ingericht systeem

Volledig ingericht

Wij zorgen ervoor dat jouw ISO 9001 systeem snel voor je klaar staat. Gevuld met procedures, formulieren en handleidingen.

Altijd ISO 9001 up to date

Altijd up to date

Als lid van de Normcommissie NEN zitten we bovenop de nieuwste ontwikkelingen. Wij houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
ISO 9001: Snelle terugverdientijd

Snelle terugverdientijd

Door de ingebouwde verbetersystematiek voer je snel verbeteringen door. Vaak is de investering al binnen enkele weken terugverdiend!
Snelste doorlooptijd ISO 9001

Snelste doorlooptijd

Ons slimme projectplan laat je de juiste dingen op het juiste moment doen. Hierdoor is de doorlooptijd super kort.

ISO 9001: Duidelijke uitleg

Duidelijke uitleg

Wij begrijpen dat je weinig tijd hebt. Dus hebben wij alles zo opgezet dat jou dit zo weinig mogelijk tijd kost.
ISO 9001 advies inbegrepen

Advies inbegrepen

Je krijgt telefonisch, via teams of schermdeling 1 uur ISO 9001 advies. Hierdoor weet je zeker dat je een goede start maakt.
ISO 9001 adviseur

Kom eens langs in mijn vakgebied

Hoe vaak heb je al niet te horen gekregen: “schoenmaker blijf bij je leest”? Niet naar luisteren! Het is juist hartstikke interessant om een nieuw vak te leren. Wanneer je met kwaliteitsmanagement aan de slag gaat kijk je weer met een frisse blik naar je eigen organisatie: 'Hoe doen we het nu eigenlijk? Wat kan er nog beter?' Je ontwikkelt nieuwe kennis en kunde bij jezelf. 

Wanneer je te horen krijgt dat je het behalen van jullie ISO certificering het beste kunt overlaten aan de professionals bedenk dan: 'ik kan dit prima zelf, dank je wel!' 

Ik ga je dus een compleet ander advies geven; kom gewoon langs in mijn vakgebied. Ik vertel je graag alles over de ISO 9001 en hoe jij ervoor zorgt dat jouw organisatie binnen  4 maanden het ISO 9001 certificaat behaalt.  

Warme groet,

Hans van der Rijst

 Wat zeggen anderen over ons ISO 9001-systeem?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Briljante verduidelijking en vereenvoudiging van complexe materie.

CSN groep Leusden, Cees Doets

Ms. Nameless
Add Your Stars

Gisteren hebben wij, met dank aan uw ISOmanager, snel, efficiënt en zonder al te veel werk en kosten het ISO9001 certificaat behaald.

 

Het is een fijn pakket; de auditor van Brand Compliance was ook onder de indruk.

Bart van Rijen, CarSa opvoeden&zo

Ms. Nameless
Add Your Stars
"Ondertussen zijn we als Koninklijke Ahrend NV geslaagd voor certificering als multi-site ISO 9001 en ISO 14001. Ik wil u zeggen dat jullie ISO-systeem daar veel aan heeft bijgedragen".
Koninklijke Ahrend NV
Ms. Nameless
Add Your Stars

Dit zit allemaal in jouw ISO 9001-systeem

 • Alle documenten, formulieren en templates die je maar nodig hebt
  Je krijgt: een kwaliteitshandboek, voorbeeld en informatie over de context van de organisatie, een voorbeeld van een managementreview en een template, 7 procesbeschrijvingen (beheer van documenten, beheer van kwaliteitsregistraties, beheer van afwijkingen, uitvoeren interne audits en het doorvoeren van corrigerende maatregelen, afhandelen van klachten, analyseren van klachten), 4 formulieren (klachtenformulier, verbeterformulier, een overzicht kwaliteitsregistraties, een overzicht externe documenten, een intern audit formulier).

 • Handleidingen, presentatie en projectplan 
  Dit pakket bestaat uit reuze handige handleidingen waardoor je de taal van de certificeerder en kwaliteitsmanager leert spreken. Toch bestaan ze uit maar enkele tientallen pagina' s. De eerste handleiding neemt met jou de ISO 9001 norm door. De tweede handleiding vertelt je alles wat u moet weten om zelf een kwaliteitssysteem in te voeren. De derde handleiding geeft aan hoe een interne audit uitgevoerd kan worden.

 • Bonus: jaarplan kwaliteit
  Als extra krijg je ook een jaarplan kwaliteit. Hierin staan de acties aangegeven die je gedurende het jaar moet uitvoeren na het behalen van het certificaat. Een bijzonder handig geheugensteuntje!

 • VisionManager, jouw ondersteunde software
  Onze software VisionManager ondersteunt jou bij het opzetten van jullie ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem. VisionManager neemt ook na het behalen van het certificaat allerlei taken van je over.

 • Up- to date informatie, altijd beschikbaar
  De presentatie kan uitstekend voor het management worden gebruikt en geeft aan hoe je het beste goede kwaliteitsdoelstellingen kunt formuleren. Doelstellingen die er echt toe doen en een meerwaarde vormen voor jouw organisatie.

 • Beveiligde software
  staat in de cloud (in Nederland met zeer goede beveiliging, back-ups, gespiegelde servers etc.)

 • Toegang tot de ISOcademy; het online platvorm voor de ISO en VCA professional.
  Binnen ISOcademy krijg je toegang toe tot het stappenplan met adviezen en tips die een goede adviseur je zou geven. Het is zo opgedeeld dat je elke twee weken voorgeschoteld krijgt wat je moet doen om in vier maanden tijd jullie certificaat te behalen. Daarnaast krijg je toegang tot het forum waar je kunt sparren met collega' s die ook bezig zijn met het opzetten van een kwaliteitssysteem.

 • Eén uur advies
  Je krijgt 1 uur advies op het moment wanneer jou dat het beste uitkomt. Dat kan in het begin zijn, zodat je zeker bent dat je een goede start maakt. Ook kun je dit uur gebruiken om ons, net voor de certificering, het kwaliteitssysteem te laten beoordelen om zeker te weten dat  je daar klaar voor bent. Het advies vindt telefonisch plaats of via Teams. Aan jou de keuze. Doordat wij via een door jou aangemaakt tijdelijk inlog kunnen inloggen bij jouw ISO 9001 systeem kunnen we exact aangeven wat er eventueel beter kan.

                                                             

Compleet ISO 9001-systeem vragen

Kan ik ook werken met jullie ISO 9001-systeem. Is het niet te moeilijk voor mij?

In ons ISO 9001-systeem leggen we precies uit wat je moet doen en wanneer je dat moet doen. Bijna iedereen die met een van onze ISO-systemen aan de slag gaat heeft nog nooit eerder zelf een managementsysteem opgezet. Daar houden we in de opzet dan ook rekening mee. We leggen je de norm uit en we geven voldoende inzicht door middel van de handleiding en het projectplan. Bovendien leggen we bij procedures precies uit hoe je ze kunt aanpassen aan jullie situatie. Heb je een MBO of hoger opleidingsniveau en ben je bereidt om te leren dan vertrouwen wij erop dat jij het kan. En je collega's vertrouwen je blijkbaar ook want zij hebben je gevraagd om dit voor jouw organisatie te gaan opzetten. Mocht je er toch even niet uitkomen dan kun je altijd bellen of kijken naar veel gestelde vragen in de ISOcademy community waar je een inlog voor krijgt. Je staat er niet alleen voor!

Ik weet niets van de ISO 9001 norm, is dat een probleem?

Ook zonder kennis van de ISO 9001 kun je aan de slag met ons ISO 9001-systeem. Wij gaan er zelfs van uit dat je helemaal niets van de ISO 9001 af weet. Met de handleidingen, projectplannen, templates en andere hulpmiddelen loodsen wij je zonder probleem door het proces.

Is jullie ISO 9001-systeem gebaseerd op de meest actuele norm?

Ja, ons ISO 9001-systeem is gebaseerd op de meest actuele norm. Als lid van de normcommissie kwaliteitsmanagement van de NEN zijn wij als eerste op de hoogte van de wijzigingen die er aan zitten te komen. Wij passen onze software regelmatig aan om in te spelen op de actuele ontwikkelingen.

Is jullie ISO 9001-systeem ook voor mijn branche en organisatie geschikt?

Binnen ons ISO 9001-systeem vertellen we je precies hoe je de norm het beste toepast binnen jouw organisatie om zo snel mogelijk jullie certificaat te behalen. Al meer dan 3.500 organisaties maken gebruik van onze ISO-systemen. Zij komen uit alle denkbare branches. Van heel groot tot heel klein.

Ik wil, gedwongen door een aanbesteding, het certificaat sneller halen dan in vier maanden. kan dat?

In de praktijk blijkt dat met ons ISO 9001-systeem een ISO 9001 certificaat heel snel behaald kan worden. Omdat je niet afhankelijk bent van een externe adviseur bepalen jullie voor een groot deel zelf hoe snel je jullie kwaliteitsmanagementsysteem opzet. Zelfs al vóór het behalen van het certificaat kun je laten zien dat je al een werkend managementsysteem volgens de ISO 9001 hebt doordat je werkt met VisionManager software. Wij richten de software al voor een groot deel voor jullie in. Soms is het laten zien van wat je al hebt voldoende bij een aanbesteding.

Kan ik niet beter een adviseur in huren? Dan weet ik toch met meer zekerheid dat het goedkomt?

Dat zou je misschien denken maar je hoeft echt geen adviseur in te huren. De meeste van onze klanten doen het gewoon op eigen kracht. Vaak maken ze niet eens gebruik van het uur advies dat bij het ISO 9001-systeem is inbegrepen. Als je weet wat je moet doen is het behalen van het ISO 9001 certificaat helemaal niet zo ingewikkeld. Wij zorgen er gewoon voor dat jij exact weet wat je moet doen om het ISO 9001 certificaat te behalen.

Ik krijg ook toegang tot de ISOcademy. Wat is dat eigenlijk?

Onze ISOcademy is het kennisplatvorm voor de ISO professional. Je vindt daar onze trainingen, ebooks en tutorials. Ook kun je via het forum in contact treden met je vakgenoten om ervaringen uitwisselen en vragen te stellen. Het is een mooie aanvulling op ons ISO 9001 systeem.

Jullie ISO 9001-systeem is inclusief software. Hebben we nou echt weer een extra software systeem nodig?

Jarenlang hebben we over de schouder van onze klanten meegekeken naar de softwaresystemen waar ze hun managementsysteem in onder brachten en we zagen dat generieke software gewoon niet de beste basis is voor milieu- en kwaliteitsmanagement. Vaak is een kwaliteitsmanagementsysteem ondergebracht in generieke software broddelwerk. Zonde van al het werk. VisionManager software is speciaal ontwikkeld voor managementsystemen. Het is procesmatig ingericht en werkt volgens de Deming Cirkel. Alles wat nodig is voor milieu- en kwaliteitsmanagement zit er al in verwerkt. We hebben het zo overzichtelijk gemaakt dat iedereen zonder training de weg in het systeem kan vinden. Nog een voordeel van een gespecialiseerd software systeem is dat je collega's precies weten waar ze moeten zijn als het om milieu- of kwaliteitsmanagement gaat. Hoewel het in het begin lastig lijkt om weer te gaan werken met nieuwe software, denken wij dat jullie uiteindelijk veel tijd en ongemak besparen want VisionManager software helpt je echt bij het vormgeven en onderhouden van jullie ISO 9001 managementsysteem.

Wij hebben al een ISO 9001 certificaat, maar we zijn op zoek naar een stukje software. Hebben jullie dat ook?

Ja, je kunt ook een abonnement nemen op alleen VisionManager software. Je zult merken dat VisionManager je veel werkzaamheden uit handen gaat nemen. Kijk voor meer informatie op www.VisionManager.nl

                                                 

arrow_drop_up arrow_drop_down